Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

O 1ος Γύρος της Ελλάδας με Βέσπα - Μάιος 2013


Για δεκα ημέρες οι φίλοι της βέσπας από όλη την Ελλάδα θα διανύσουν 2000 χιλιόμετρα με σύνθημά τους «Ολη η Ελλάδα ένας δρόμος» στα πλαίσια του «1ου Γύρου της Ελλάδας με Βέσπα»

Η διοργάνωση αυτή που διοργανώθηκε με πρωτεργάτες τους κ. Βασίλη Γεωργάτο και Τάκη Ζώτο από το Vespa Forum Hellas έχει τη μορφή «σκυταλοδρομίας» αφού από κάθε πόλη κάποιοι προστίθενται στη παρέα του «Γύρου». Η Βεσποπαρέα ξεκίνησε από το Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα και αφού επιβιβάστηκαν στο πλοίο της ΑΝΕΚ Lines με προορισμό το Ηράκλειο, διέσχισαν την Κρήτη από ανατολικά προς δυτικά, φτάνοντας και στην πόλη μας,  ξεπερνώντας τον αριθμό των 50 συμμετεχόντων!!!

Το χανιώτικο βεσποπαρεάκι πήγε από το Ρέθυμνο την Τετάρτη 22 Μαϊου και «παρέλαβε» την μεγάλη παρέα (που πλέον συνοδευόταν και απο τους φίλους απο τα Κλαμπ Ηρακλείου και Ρεθύμνου), συνοδεύοντάς τους στα Χανιά όπου ένα μεγάλο πλάνο «επισκέψεων» είχε προετοιμαστεί για αυτούς, με κύριο σκοπό οι επισκέπτες να γνωρίσουν την πόλη, το παλιό λιμάνι, και τις ομορφιές του τόπου μας.

Με κύριο σύμμαχό τους τις αψογες καιρικές συνθήκες, απόλαυσαν σε όλα τα αξιοθέατα και τα σημαντικά σημεία της πόλη, με στάσεις για τα απαραίτητα τοπικά εδέσματα και γλυκά!!!
Οι επισκέπτες έφυγαν το βράδυ ξανά με πλοίο της ΑΝΕΚ
Lines που είναι πάντα ο Χορηγός Μετακίνησης των vespίστι ανα την Ελλάδα, με προορισμό τον Πειραιά και την συνέχεια του «γύρου».

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Τροχαία Χανίων και ιδιαιτέρως στον Διοικητή κ. Βλαχάκη Γιάννη που η συνοδεία τους σε όλη τη διαδρομή έπαιξε καταλυτική σημασία στην επιτυχία της διοργάνωσης, όπως επίσης στην ΑΝΕΚ
Lines που χωρίς αυτή η μετακίνηση των εκτός Κρήτης συμμετεχόντων θα ήταν όνειρο απατηλό, και τον Δήμο Χανίων για την υποστήριξη σε όλες τις διοργανώσεις του Κλάμπ.
Φυσικά όμως ένα μπράβο αναλογεί και στις "ψυχές" της  όλης ιδέας, τους κ.Γεωργάτο και Ζώτο, που απο μια κουβέντα κατάφεραν και "έστησαν" μια μεγάλη γιορτή για την θεά-βέσπα, και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες απο Αθήνα, με ιδιαίτερη "αδυναμία" στα "αδέρφια" απο Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Επίσης στα καταστήματα που «φιλοξένησαν» όλο το παρεάκι, τον «Ιστιοπλοϊκό Χανίων», το Εστιατόριο «Πατριδογευσία» και το «Bowling Mega Place» στο Βλητέ που πρόσφερε δροσιστικό παγωτό σε όλους τους συμμετέχοντες!

 
 


Προσωπική επισήμανση  :
Είναι σημαντικό εταιρείες και υπηρεσίες να «στηρίζουν» τέτοιες διοργανώσεις, αναγνωρίζοντας το «τουριστικό» και «πολιτιστικό» έργο που επιτελούν διάφορα κλάμπ, συλλόγοι ή σωματείο και να είναι στο πλευρό τους κάνοντας πραγματικότητα τα σχέδια και τις διοργανώσεις τους!

Μελανό σημείο η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ να βρεθούν για 5 λεπτά οι βέσπες στο σημείο του Φιρκά ώστε να φωτογραφηθούν, με το πιο γραφικό «φοντο» της πόλης μας, το ΦΑΡΟ…
Ευτυχώς οι επισκέπτες είχαν καλές φωτογραφικές μηχανές και έκαναν μεγάαααλο ζούμ από τη μεριά του Ιστιοπλοϊκού Χανίων, και κάτι κράτησαν έτσι σαν ανάμνηση!!!

Δεν έχω λόγια για την εξυπηρέτηση από τον ίδιο τον Διοικητή της Τροχαίας, κ.Βλαχάκη.
Ειχαμε τέτοια άψογη αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση από τα σώματα ασφαλείας της πόλης μας, και σίγουρα είναι μόνο η αρχή, γιατί αφού υπάρχουν άνθρωποι σε καίριες θέσεις που αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα τέτοιων διοργανώσεων, και δεν κολλάνε σε «αναχρονισμένους τύπους» και σε «κανόνες-καρεκλοκένταυρων» κάνοντας κάτι παραπάνω από «απλά την δουλειά τους», όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα από εδώ και πέρα για την πόλη μας και τους πολίτες της...
 


Αννα Φραδελάκη   


                                                      
Με θέα τον Φάρο, στο Παλιο Λιμάνι Χανίων

Στο Ιστιοπλοϊκό Χανίων στο Παλαιό Λιμάνι



Όλα κύλησαν άψογα με την βοήθεια της Τροχαίας Χανίων και του Διοικητή κ.Βλαχάκη Γιάννη
Ένα τεράστιο ευχαριστώ!!!!










Ο ένας εκ των διοργανωτών κ.Βασίλης Γεωργάτος με την σύζυγό του













Πλούσιο κέρασμα στους συμμετέχοντες απο το "Mega Place" στο Βλητέ!!!







Άψογη εξυπηρέτηση απο το προσωπικό του "Mega Place"
Eυχαριστούμε Δέσποινα!!!!






ANEK LINES + VESPA = πανε παντού μαζί!






Vespa - Girl η Μιχαέλα!!!



















Με πάντα χορηγό μετακίνησης ανα την Ελλάδα, την ANEK LINES






















Τα "αδέρφια" απο το Vespa Club Ηρακλείου στο Εστιατόριο "Πατριδογευσία" για φαγητό!!!



Και τα "αδέρφια" απο το Vespa Club Ρεθύμνου






Η Χανιώτικη Βεσποπαρέα ευχαριστεί πολύ το Εστιατόριο Πατριδογευσία για την άψογη εξυπηρέτηση!!!
Οι "Vespa Forum Hellas" συμμετέχοντες εξ'Αθηνών!!!


Το γυναικείο team του Vespa Club Chania με Star μια απο τις μασκότ, την μικρή Μιχαέλα!!!




Καλή αντάμωση ξανά,  αγαπημένοι μας φίλοι!!!!!!!